Vedinformation

OBS!

För närvarande har vi helt slut på ved.

 

 

Veden vi på Hallandsved säljer består av björk och längderna kan variera mellan 30-50 cm allt efter kundens behov.

1 m³ björkved motsvarar ca 2600 Kwh i elförbrukning och tittar ni i kalkylen nedan så ser ni ungefär hur mycket som går åt på ett år.

Uppvärmning till värme och varmvatten i en normalstor villa är ca: 20 000kWh/år, detta motsvarar en vedåtgång på ca: 15-20m³. Många faktorer spelar in här såsom pannans effektivitet, vedens torrhet, isolering i huset m.m.

Hallandsved är certifierade enligt FSC och PEFC.

Detta innebär att vi är ett miljöanpassat och uthålligt skogsbruk.

Ved i halland - stockar färdiga för bearbetning

 

Elda rätt!


För att din värmeanläggning ska må bra så krävs det b l.a. att pannan/kaminen får lagom mängd lufttillförsel.
Är lufttillförseln för liten förbränns inte veden som den ska och tjära bildas i utrustningen. Ses detta inte efter ordentligt kan soteld bildas i skorstenen. Är däremot lufttillförseln för stor brinner veden för snabbt och producerar inte samma mängd energi som en lagom mängd lufttillförsel ger. Detta gör endast så att det går åt mer ved vid uppvärmingen.

De nya pannsystemen som finns ute på marknaden är betydligt mer effektiva och miljövänliga är en gammal kombipanna t ex. En gammal vedpanna kan ha en verkningsgrad på så lite som 50% medans en ny, modern anläggning ofta ligger på 90% och t om lite över. Detta medför såklart en kraftigt minskad vedförbrukning samt att utsläppen är betydligt mindre. En modern panna behöver man heller inte aska lika ofta som en gammal.

Prisexempel på ved i Falkenberg »

Kontakta Hallandsved


OBS!

Vi håller stängt för försäljning under hela 2018!

 

 

Om ni har frågor eller vill beställa
ved i Halland med omnejd går det
bra att maila oss på:
kontakt@hallandsved.se

Företaget innehar F-skattesedel.

Vad kostar frakten?


Detta beror såklart på vart ni vil att veden ska transporteras, ett ungefärligt pris om ni bor i tex. Falkenberg är 500:-
Då har vi räknat med drygt tre mils transport samt en startkostnad. Priser på ved i Halland »

Klicka här så kan ni själva skriva in orten dit ni vill att veden ska fraktas till. Då ser ni hur långt veden måste fraktas och kan därefter räkna ut ett ungefärligt pris på transporten. Vill ni så kan ni givetvis hämta veden hos oss på plats. Tänk på att ta med en öppen släpkärra så går det smidigt att lasta veden.

Vill ni lägga en större beställning på ved i Halland så ta kontakt med oss för bästa dagspris!

Klicka här för aktuella priser på ved.